Monday, September 10, 2012

Samsung Galaxy Note 2’nin Kamerası 8MP Çünkü…




Samsung Galaxy Note 2 | Samsung Galaxy Note 2 özellikleri | Samsung Galaxy Note 2 fiyatları






Samsung’un Android işletim sistemine sahip, dev ekranlı yeni gözdesi Galaxy Note2, 8MP kamerasıyla beklentilerin altında kalmıştı.




Peki Samsung neden böyle bir politika izledi veya izlemekzorunda kaldı? Yazımızda açıklıyoruz.

Samsung’un hibrit modeli Galaxy Note, ikinci versiyonu ile mobil dünyanın karşısına çıktı. Güçlü donanımı ve dev HD ekranı ile dikkat çeken telefonun belki de beklentilerin altında kalan tek ayrıntısı kamerası olmuştu.



Genel kanı Samsung’un bu üründe 13MP çözünürlüğünde bir dijital kameraya yer vereceği yönündeydi ancak Güney Koreli üretici, Samsung Galaxy S3’te olduğu gibi bu üründe de 8MP’lik bir kamera kullandı. Bugün ortaya atılan bir iddia ise bu konudaki sorunun Sony’den kaynaklandığını ortaya çıktı.

Söylentilere göre Samsung, Galaxy Note 2’de 13MP’lik bir CMOS sensör kullanmak istedi. Konuya ilişkin Sony’nin kapısını çalan şirket, 13MP kapasiteli CMOS sensör üretiminin Samsung’un talebini istenen süreçte karşılayabilecek düzeyde olmadığı yanıtını aldı. Üstelik Sonu şu anda LG’nin Optimus G modeli için 13MP’lik CMOS yongalar üretiyordu. Bunun üzerine geri adım atan Samsung, Galaxy Note 2’de de eski 8MP’lik CMOS sensörleri kullanmaya karar verdi. Sonuç olarak daha güçlü kamera beklentisi Galaxy Note 3’e kalmış oldu.



Kaynak: Mynet

No comments:

Post a Comment