Friday, September 7, 2012

Mayalı Küçük Poğaça Tarifi

Malzemeler


  • bir paket yaş maya

  • bir bardak süt

  • bir ılık bardak su

  • bir bardak sıvı yağ

  • un

  • bir şeker kaşığı tuz

  • bir fincan şeker

  • iki yumurta

harcı için


  • bir kase çökelek

  • yarım demet maydonoz


Derin bir kaba sütümüzü, mayamızı ve ılık  suyumuzu  koyup, mayayı erittirerek karştırıyoruz. Mayamız tamamen eridikten sonra şeker, tuz, sıvı yağ ve yumurtaları ekliyoruz. (bir yumurtanın sarısını üzerine sürmek için bir kaseye ayırıyoruz) sonra aldığı kadar un ileve ediyoruz. Hamurumuz kulak memesinden biraz daha yumuşak olmalı, hamurun daha iyi kabarması için. İyice yoğurduğumuz hamurun üzerine bir şey kapatıp, kabarması için bekliyoruz. Hamurumuz kabardıktan sonra iri iri toplar halinde şekil veriyoruz.  En son işlem olarak toplarımızın üzerine yumurta sarısını sürüp , önceden ısıtmış olduğumuz fırına koyuyoruz. Toplarımız piştikten sonra biraz soğumasını bekliyoruz.  Soğuyan toplarımızı enine şekide ortadan tam ayırmayacak kadar bıçak yardımıyla kesiyoruz. Açılan o boşluğa ilk önce çökelek sonra maydonozların yapraklarını kopartıp, dolduruyoruz. Afiyet olsun.


Benzer Tarifler:

No comments:

Post a Comment