Tuesday, August 28, 2012

Peynirli Tatlı Tarifi






Peynirli Tatlı nasıl yapılır ?

Peynirli Tatlı Mutfak: Türk Mutfağı.

Peynirli Tatlı Yapım Zorluğu: Kolay

Peynirli Tatlı Gerekli Malzemeler;

300 gr taze lor (yada labne peyniri)

5 çorbakaşığı tozşeker

100 gr kakao

200 gr bisküvi

50 gr şamfıstığı

hindistan cevizi rendesi

2-3 çorbakaşığı rom

Karışık meyve şekerlemesi

süt

4 Kişilik

Peynirli Tatlı Tarifi;

Taze lor (veya labne) peynirini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Kakaoyu katıp

yeniden iyice karıştırın. Tozşekeri ilave edin. Bisküvileri toz haline gelinceye kadar dövüp karışıma katın.

Karışıma, kıyılmış şamfıstıklarını ilave ettikten sonra biraz süt ve romla yumuşatın.

Kalıbı fimle döşeyin. Hazırlanmış karışımı buzdolabında en az 2.5- 3 saat bekletin.

Servis sırasında, servis tabağına kalıbı ters yüz edip, filmi çıkarın. Tatlının üzerini rendelenmiş hindistan cevizi ve karışık meyve şekerlemeleriyle süsleyin.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Peynirli Tatlı No: 224

No comments:

Post a Comment