Friday, August 24, 2012

Portakallı Turta Tarifi



Portakallı Turta nasıl yapılır ?

Portakallı Turta Mutfak: Türk Mutfağı.

Portakallı Turta Yapım Zorluğu: Kolay

Portakallı Turta Gerekli Malzemeler;

4 çorbakaşığı portakal marmelatı

(3/5 su bardağı tozşeker

1 su ardağın patates nişastası

1 limon

3 yumurta sarısı

ı paket maya

tuz

6 Kişilik

Portakallı Turta Tarifi;

Yumurta sarılarını, toz şekerle çırpın. Buna nişastayı, bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın. Bir çimdik tuz ve kar haline gelene kadar çırptığınız yumurta aklarını ilave edin. Bu karışımı yağladığınız kek kalıbına dökün ve önceden ısıttığınız 80 derecelik fırına verip 45 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarttığınız tatlıyı soğumaya bırakın. Enlemesine iki eşit parçaya bölün. Kısık ateş üzerindeki bir kabın içinde ılıtıp çözdüğünüz portakal marmelatından 4 çorbakaşığı kadarını ilk kata düzgünce yedirerek süürün. İkinçi katı yerleştirdikten sonra üstüne pudra şekeri serpin.Dilerseniz pudra şekerini biraz tarçınla karıştırabilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Portakallı Turta No: 225

No comments:

Post a Comment