Wednesday, August 29, 2012

Humus Tarifi (Suriye Mutfağı)




Genelde Türk mutfağına ait pratik yemekler üzerine tarifler paylaştığımız sitemizde ara sıra sizlerle farklı mutfaklara ait tatlar paylaşmak istiyorum. Bunlardan biri Humus. Humus Suriye mutfağına ait farklı bir lezzet. Şimdi gelelim Humus tarfine:






Nohutu haşlayalım ve kabuklarını soyalım.

Ardından nohutları el blendırı ile ezerek püre haline getirelim.

Sarımsakları da soyduktan sonra iyice ezelim.

Tahinimizi, ezilmiş sarımsakları, limon suyunu, tuzu, nohut püresine ekleyip güzelce karıştıralım.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra geniş bir kaba aldığımız karışımımızın üstüne kırmızı biberi, kimyonu ve karabiberi serpiştirin.

En son olarak zeytinyağını tüm malzemelerin üzerinde gezdirelim. Servis etmeden önce isterseniz nane dallarıyla süsleyiniz.

Humus servise hazır, afiyet olsun.









Malzemeler: (4 kişilik, 10 dakika)

1 su bardağı haşlanmış nohut1 çay bardağı tahin1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı kimyon2 diş sarımsakyarım limonun suyu1 çay kaşığı kırmızı toz biber3-4 dal taze nane

No comments:

Post a Comment