Ayva Tatlısı nasıl yapılır ?
Ayva Tatlısı Mutfak: Türk Mutfağı.
Ayva Tatlısı Yapım Zorluğu: Kolay
Ayva Tatlısı Gerekli Malzemeler;
5 adet ayva
100 gr kaymak
10 çorba kaŞığı toz şeker
Ayva Tatlısı Tarifi;
Ayvaları yıkayıp, kabuklarını soyun. Ortadan ikiye ayırıp çekirdekini çıkartın. Çekirdekleri bir kenara ayırın. Kararmamaları için ayvaları suya atın. Tüm ayvaları hazır ettikten sonra oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.Üzerlerine yarım su bardağı su ilave edin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini de renk vermesi için ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, on dakika kadar haşlayın. Ayvaların oyuklarına 2'şer çorbakaşığı toz şeker doldurun. Kısık ateşte ayvaların rengi koyu kızıl olana kadar pişirin. Soğuduktan sonra kaymakla servis yapın.
Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.
No comments:
Post a Comment