Tuesday, July 24, 2012

Borsch, Borç Çorbası Tarifi






































Borsch, Borç Çorbası



MALZEMELER

3 lt et suyu(12 bardak)

500 gr haslanmis sigir eti

100 gr tereyagi veya margarin

2 adet pancar

1 küçük kereviz

1 küçük havuç

¼ küçük bir lahana

2 orta boy sogan

2 yemek kasigi domates salçasi veya (3 orta boy) domates

4-5 sap maydanoz

1 adet defne yapragi

1 adet kirmizi biber

3 dis sarmisak

1 tatli kasigi seker

1 yemek kasigi sirke

1 yemek kasigi un

1 yemek kasigi tuz

 

YAPILIŞI

1-Pancari kibrit biçiminde dograyin. Kiyilmis sarmisak, seker ve sirke koyarak biraz bekletin (renk vermesi için)

2-Soganlari 2 mm kalinliginda yarim ay seklinde, kereviz ve havuçu da kibrit biçiminde ve boyunda dograyin.

3-Lahanayi kaynar tuzlu suda 3-4 dakika haslayin. iri parçalara bölün.

4-Büyük bir tencerede soganla yagi hafifçe kavurun. Sonra havuç, kereviz ve pancari koyup 2-3 dakika daha kavurun. Un ve salçayi veya rendelenmis domatesi koyduktan sonra da 1-2 dakika karistirin.

5-üç litre et suyu, haslanmis ve dogranmis sigir eti, demet halinde baglanmis maydanoz, defne yapragi, kirmizibiber, dogranmis lahana ve tuz katip 30 dakika pisirin.

6-Defne yapragini, maydanoz demetini içinden çikartin. Servis yaparken çorbanin üzerine birer kasik yogurt veya eksi krema koyun.

No comments:

Post a Comment